Европейската комисия съобщи днес, че е одобрила включването на Българско кисело

...
Европейската комисия съобщи днес, че е одобрила включването на Българско кисело
Коментари Харесай

Българско кисело мляко вече е защитено наименование за произход в ЕС

Европейската комисия заяви през днешния ден, че е одобрила включването на „ Българско кисело мляко “ като предпазено название за генезис от България.

Това название ще бъде добавено към листата от 1 641 към този момент предпазени селскостопански артикули.

Списъкът на всички предпазени географски наименования може да бъде открит в базата данни на правния указател на наименованията на селскостопански артикули

 „ Българско кисело мляко “ е млечен артикул, подготвен от сурово мляко от овце, крави, биволици, кози или примес от тях, създадени в България, и симбиотична закваска от бактериите Lactobacillicus delbrueckii ssp.bulgaricus и Streptococcus thermophilus, които не са подложени на генетична трансформация. Благоприятните природо-климатични условия в България способстват за развиването на млечнокиселата бактерия Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, която се употребява при производството му. 

България има общо 77 продукта в цитирания лист на непокътнато наиенование за генезис. Повечето от тях са виновност (55), ракии (11), само че с изключение на тях българското розово масло, бялото саламурено сирене, горнооряховският суджук, странджанските манов мед и билков чай.

можете да види целия лист на българските артикули със непокътнато название за генезис, а  - листата на обезпечените обичайни български специалитети. 

Под обезпечен обичаен специалитет се схваща артикул, регистриран и предпазен в Европейски Съюз, с цел да бъдат непокътнати обичайните способи за произвеждане и рецептите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР